RIM OH RIM>

lihat gambar nie



kali nie aku nak citer pengalaman dan trajedi yang menimpa aku pada mlm jam 22:30pm bertarikh 23/3/2010.
1)nervus
2)terperanjat
3)geram
4)sedih
trajedi nie yang petama kali aku lalui..sportrim keta aku pecah langgar batu...
kelam kabut bagai ombak menghempas bot..
dengan kelajuan 140km/h(lajulah sangat) di lebuh AMJ melaka-muar ada seketul batu bata kat tengah2 jalan..dengan keadaan yang gelap malam aku tak perasan..apa lagi sedap jer langgar batu 2.POOOMMMM>>>> bunyi nye...tayar&rim aku bahagian depan kiri pecah.
stering automatik lah berat kekiri.dalam keadaan panik aku slow kan keta terus parking ke bahu jalan..dengan expert dan profesional nye aku pun kuar keta tengok keadaan ..
fuhhh terperanjat aku tgk..rim aku pecah..rim kesayangan aku...


malas nak lengah2 kan masa aku pun ganti kan dengan tayar spare..alhamdulilah tayar spare ada angin..dah siap semua aku pun terus kan perjalanan pulang dengan keadaan yang sanggat2 sedih..(tapi tak nagis tau)..
sport rim yang ku sayang dh ku hantar untuk di baiki..tapi mesti dah tak semantap dulu..
sedih jer aku tgk keadaan keta aku dengan pakai rim pekak nie..
tak macho langsung...

ada peluang nak tukar yang lagi gempak nie..
ok sampai sini jer pengalaman yang aku dedah kan..
pesanan untuk semua penguna ..berhati2 apabila memandu..pasti kan tool kit di kereta lengkap..

12 ulasan:

RaMa2UnGU said...

haddduuhai...teruk giler...sorang ek time tu?
peergh...dahsyt tol bengkok nyer..buat tden insap nak melantak lelaju ni

~ yus ~ said...

errkk??!!

macam mana la kalo mende ni jd kat saya? jenuh tunggu ah keong le saya tengah2 malam tu. isk!

tool kit ada pon tak guna lemon, kalo tak reti guna.. huhuuhuhu (macam saya la!)

icelemon said...

rerama~alahamdulilah time 2 sorang2..insaf jgn tak insaf..insaf biasa nyer seminggu jer.hahha.

yus~ ah keong biasa tido awal..hehhe..tool kit 2 kena belajar juga mcm mana nak guna..

RaMa2UnGU said...

hehehe....tau takpe...hahahahha


kak yus: ala..stakat toolkit tukau tayar tu sy buleh..takde hal..cuma terkial22 tu harus la kan..hahhahha

icelemon said...

rerama~ walau terkial2 sekali pun janji pandai guna..

White Bird said...

rim lembut sangat kot

icelemon said...

white bird~lembut sgt rim nyer..ingat nak jadi mcm flinstone jer...hehheh

Malwana said...

hoho,,dah ade hajat tu nak tukar rim lagi ganas~ teruskan usaha!!

Asrizal Wahdan Wilsa said...

berkunjung kawan,...nice post...
ditunggu kunjungan baliknya, jangan lupa follow me ya, ntar aku follow balik..thankz

icelemon said...

malwana~hajat dah sedia ada..tunggu masa yang sesuai jer..rim tak jumpa lagi yang gempak..

asrizal~terima kasih..akan aku follow juga hang..

diana said...

mak aih..mcm kena sagat tu..
semua duit tu..
mujur mem dan anak2 x de ape ye..

saye dah follow awk..
mekaseh singgah blog saye..

icelemon said...

diana: dah siap di betul kan...
cuma tunggu rezeki nak tukar yang lagi ganaz jer..
terima kasih poloow yer..nanti pollow balik....