aspek keselamatan.


Disini saya sebagai rakyat malaysia..nak menitik berat kan aspek keselamatan kanak-kanak didalam kereta..(cewah dah mcm penceramah lak)
sila pasti kan tali pinggang kaledar(seat belt) sentiasa diguna kan yer..
untuk kanak2 yg belum pandai berjalan.pasti kan di sedia kan kerusi khas yg di lengkapi seat belt.jika yg sudah pandai berjalan..sila pasti kan kanak-kanak mengunakan seat belt.kanak-kanak harus lah di ajar dari kecil supaya kanak-kanak itu boleh terima dan boleh mengikut apa yg disuruh.
lihat si kecik 2..kena paksa pada mula nyer..alhamdulilah..dah kurang ragam nyer skg..
ok setakan ni saja yer..

utamakan keselamatan.
patuhi undang-undang yer..
jangan jadi udang..heheh

9 ulasan:

rama2ungu said...

tute22 la yuna ni....
Kusi lawa...baju lawa..suma tantik22...anti cayang sket la..mwaaah

*ayah dia: jgn nak pasan2 lebih...den puji anak je taw..
wahahahahahaha...

~ yus ~ said...

wah wah wah.. cumel nye baby tersebut.. yuna ye namanya? erm.. nnti leh kite karoke lagu 'dan sebenarnya' ye yuna? wuahahhaha :D

lemon.. gimana sih mau follow anda? cari punya cari, tak jumpa laluan yg tepat utk follow anda.. :)

alang said...

Betul2. Seat belt tu salah satu dari perkara wajib time naik keta. Utk keselamatan diri kita sendiri jugak. Tapi masalahnya, org kita, bila nampak polis baru nak pakai seatbelt. Adeh.....

putra linggau said...

mari kita utamakan keselamatan.
succes 4 U

Nazz said...

Betul tu, aspek keselamatan memang penting.. bukan hanya untuk kanak2 bahkan utk yg dewasa juga.. tapi masalahnya bila dah pegang stereng.. lupa segala..

[asam]pedas said...

bagus betul n3 nih~

icelemon said...

terima kasih yer untuk korang yg comment entry ni..

Zamz said...

betul3 nak kena paksa gak..tp selalunya dah besar sikit..dia leh kuar sendiri plak hehe

icelemon said...

memag betui dah besar cikit dak2 ni mesti pandai kuar sendiri,tapi klu dah biasa kan dari kecil pasti dak2 kecil ni tau peraturan didalam keta.

*utamakan keselamatan